Kinderdagverblijf

KDV’s

welk speelgoed goed voor ontwikkeling fijne en grove motoriek

Als kinderdagverblijf ben je altijd op zoek naar meer kennis en de beste speelmaterialen.

Ben je op zoek naar leuke speelmaterialen voor jouw kinderdagverblijf? En wil je graag meer weten over hoe kinderen groeien en leren door te spelen? Soms is het best overweldigend met al die keuzes op het internet! Maar maak je geen zorgen, ik sta voor je klaar om te helpen.

Als deskundige op het gebied van motorische ontwikkeling en speelgoed, bied ik interactieve scholingen en lezingen op locatie aan, speciaal ontworpen voor pedagogisch medewerkers en ouders. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we dieper in op de fascinerende wereld van motorische en sensorische ontwikkeling en speelgoed. We verkennen samen hoe baby’s en jonge kinderen zich ontwikkelen en hoe speelmaterialen een essentiële rol spelen in dit proces.

Met praktische voorbeelden en waardevolle inzichten delen we tips en strategieën om de ontwikkeling van baby’s en jonge kinderen op een speelse en stimulerende manier te ondersteunen. Of het nu gaat om het bevorderen van fijne motoriek, het stimuleren van de sensoriek of het ontwikkelen van grof motorische vaardigheden, mijn scholingen en lezingen bieden een waardevolle bron van kennis en inspiratie voor iedereen die betrokken is bij de zorg en opvoeding van kinderen.

En goed nieuws: naast de scholingen en lezingen bied ik ook begeleiding bij het selecteren van geschikt speelgoed voor jouw kinderdagverblijf. Met mijn expertise help ik je graag bij het kiezen van speelmaterialen die perfect aansluiten bij de behoeften en interesses van de kinderen in jouw zorg. Laten we samen werken aan een stimulerende en leerrijke omgeving voor de kleintjes!

Als kinderdagverblijf ben je altijd op zoek naar meer kennis en de beste oefenmaterialen.

 

Ben je op zoek naar leuke speelmaterialen voor jouw kinderdagverblijf? En wil je graag meer weten over hoe kinderen groeien en leren door te spelen? Soms is het best overweldigend met al die keuzes op het internet! Maar maak je geen zorgen, ik sta voor je klaar om te helpen.

Scholing voor medewerkers

kinderfysio box fijne motoriek
Inhoud

De inhoud van de scholing voor professionals in de kinderopvang:

 • Introductie in de motorische en sensorische ontwikkeling: We verkennen de belangrijkste mijlpalen in de ontwikkeling van baby’s en peuters, met de nadruk op motoriek en zintuiglijke waarneming.
 • Begrip van motorische vaardigheden: We bespreken de verschillende aspecten van motorische ontwikkeling, zoals grove en fijne motoriek, evenwicht en coördinatie.
 • Sensorische verwerking: We kijken naar hoe kinderen sensorische informatie waarnemen en verwerken, en hoe dit hun gedrag en ontwikkeling beïnvloedt.
 • Passend speelgoed selecteren: We bespreken welke soorten speelgoed en materialen het beste passen bij de verschillende stadia van motorische en sensorische ontwikkeling.
 • Praktische toepassingen: We bieden praktische tips en suggesties voor het integreren van geschikt speelgoed en activiteiten in de dagelijkse routine van het kinderdagverblijf.
 • Deze scholing duurt 2 uur en wordt gegeven op locatie. 

  Lezing voor ouders

  Babybox 0-6
  Inhoud

  De inhoud van de lezing voor ouders:

  • Kennismaking met de ontwikkeling van baby’s en peuters: We geven een beknopt overzicht van de belangrijkste mijlpalen in de motorische en sensorische ontwikkeling van jonge kinderen.
  • Het belang van spelen: We bespreken waarom spelen zo belangrijk is voor de algehele ontwikkeling van kinderen en hoe speelgoed hierbij kan helpen.
  • Praktische tips voor ouders: We delen eenvoudige en haalbare tips voor ouders om speelgoed te kiezen dat aansluit bij de ontwikkelingsbehoeften van hun kinderen.
  • Q&A-sessie: We sluiten af met een mogelijkheid voor ouders om vragen te stellen en hun eigen ervaringen te delen.
  • Deze avond duurt zo’n 1.5 uur en wordt gegeven op locatie

  Neem contact op voor een scholing of lezing bij jou op het kinderdagverblijf

  8 + 10 =