Schaar voor peuter meeknipschaar

 4,95

Slechts 1 resterend op voorraad (kan nabesteld worden)

Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst

De Meeknipschaar

Wat is een meeknipschaar?

De meeste leerkrachten van de peuter- en kleutergroepen hebben er wel één op de groep liggen: een meeknipschaar. Hoe dat rare ding met vier ogen werkt is echter een vaak nog wel de vraag.

Een meeknipschaar werd ook wel moeder-kindschaar genoemd, maar ik gebruik liever de term meeknipschaar. Een schaar om samen met het kind mee te knippen. Je herkent hem aan de dubbele ogen. Twee vingers van het kind plus twee vingers van de mee-knipper gaan in deze ogen om uiteindelijk te gaan knippen.

Waarom gebruik je een meeknipschaar?

Een meeknipschaar zet je in als een kind, meestal kleuterleeftijd, moeite heeft met de aanleren van de knipbeweging. Soms lukt het openen of sluiten niet, soms is de aansturing en de beweging juist lastiger. Om een kind naast de verbale instructie en het voordoen nog extra informatie te geven over het knippen, is het soms heel hulpzaam om de beweging van het knippen ook te laten voelen. Door óók te voelen hoe de beweging moet leren kinderen vaak sneller.

Hoe werkt de meeknipschaar?

En dan nu de grootste vraag: hoe werkt een meeknipschaar eigenlijk?

Stap 1. De vingers van het kind gaan in de achterste twee ogen. Duim in het bovenste oog en dan de middelvinger of wijsvinger in het onderste oog.

Stap 2: De meeknipper (vaak een volwassene) omvat de hand van het kind en doet zijn/ haar duim in het voorste bovenste oog en zijn/ haar wijsvinger in het onderste voorste oog.

Stap 3. Knippen maar!

Meer lezen over de ontwikkeling van knippen? Lees dan deze blog.

 

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontwikkelingsspeelgoed
Copyright © 2024Ontwikkelingsspeelgoed