Bij ontwikkelingsspeelgoed.nl zijn we gek op spelen en we selecteren het mooiste speelgoed dat zo duurzaam mogelijk geproduceerd en verzonden wordt. Maar er is één belangrijke voorwaarde waaraan al ons speelgoed moet voldoen: het moet de (motorische) ontwikkeling van jouw baby, peuter of kleuter stimuleren. Vanuit mijn achtergrond als kinderfysiotherapeut weet ik precies welke ontwikkelingen in de motoriek elkaar opvolgen en hoe jij als ouder daar een waardevolle bijdrage aan kunt leveren door het juiste speelgoed op het juiste moment aan te bieden aan jouw kindje. In dit artikel wil ik je graag vertellen over het belang van Montessori speelgoed voor de motorische ontwikkeling van jouw kind.

Montessori speelgoed is speelgoed dat gebaseerd is op de filosofie van Maria Montessori. Deze filosofie gaat uit van het idee dat kinderen van nature nieuwsgierig en leergierig zijn en dat ze zich optimaal ontwikkelen als ze vrijheid hebben om te ontdekken en te leren. Montessori speelgoed is dan ook gericht op het stimuleren van de eigen inbreng en creativiteit van het kind. Het speelgoed is vaak eenvoudig van ontwerp en gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en stof.

Montessori houten speelbak met deksel
duurzaam houten speelgoed voor peuters
beste motessori speelgoed objectpermanentie box 9 maanden

Montessori speelgoed is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de creativiteit van jouw kind, maar ook voor de motorische ontwikkeling. Door het spelen met Montessori speelgoed worden verschillende vaardigheden gestimuleerd, zoals de fijne motoriek, de hand-oog coördinatie, de balans en de coördinatie van de beide lichaamshelften. Dit komt doordat Montessori speelgoed vaak gericht is op het werken met kleine onderdelen en het uitvoeren van precieze handelingen.

Bij ontwikkelingsspeelgoed.nl hebben we een ruim assortiment aan Montessori speelgoed dat gericht is op de motorische ontwikkeling van jouw kind. Zo hebben we bijvoorbeeld de Montessori Imbucare Box, die gericht is op het stimuleren van de fijne motoriek, oog-hand coördinatie, concentratievaardigheden en objectpermanentie van jouw kind. Ook hebben we de Montessori Stapelblokken, die jouw kind helpen bij het ontwikkelen van de hand-oog coördinatie en het ruimtelijk inzicht.

We vinden het belangrijk dat het speelgoed dat we aanbieden van hoge kwaliteit is en gemaakt is van duurzame materialen. Daarom selecteren we ons Montessori speelgoed zorgvuldig en werken we alleen samen met betrouwbare leveranciers. Zo ben je er zeker van dat het speelgoed niet alleen goed is voor de ontwikkeling van jouw kind, maar ook veilig en langdurig te gebruiken is.

Resultaat 1–6 van de 32 resultaten wordt getoond